Background

WAT IS DE PRIJS VAN EEN NØMAD PASSIEFHUIS EN NOG VEEL MEER ANTWOORDEN KAN U HIER TERUGVINDEN!

WAT IS DE PRIJS VAN EEN NØMAD PASSIEFHUIS

Een beetje moed en durf, een Intelligent ontwerp en een eenvoudig ontwerp plus een kort bouwproces zorgen samen  voor een economisch interessante constructie. De uitzonderlijke thermische isolatie garandeert u tevens elke maand een energiebesparing van 80% op je energiefactuur.

NØMAD is naast uw bouwer ook uw partner indien u zelf de handen uit de mouwen wil steken onder onze begeleiding. Hiermee bespaart u een groot stuk van de bouwkost en kan u met trots en volle zeggen dat u uw woning zelf heeft gebouwd.  Onze aanpak is volledig transparant en bijstuurbaar zodat u doorheen het proces controle bewaart over uw budget.

De prijs van een NØMAD Passiefhuis met het PopUp House Bouwsysteem (Sleutel op de deur) ligt meestal tussen 1400 € en 2000 € per vierkante meter vloeroppervlak. De aard van de funderingen, de gebruikte technische verwarmings- / koelsystemen, de kozijnen en oppervlaktebehandelingsproducten hebben grote invloed op de totale kosten, ook de inrichtingskeuze van keuken en badkamer spelen uiteraard een grote rol.

Daarom kan u ervoor kiezen om enkel een KASK-Passiefhuis met ons te bouwen. Dan zorgen we ervoor dat uw woning wind en waterdicht is en dat u geheel op uw eigen tempo en budget je PopUp House kan inrichten. De prijs voor deze KASK-optie ligt dan tussen de 900€ en 1200€ per vierkante meter.

Het Inbouwen van de nutsvoorzieningen is niet moeilijk. Het nømadisch bouwsysteem staat ook toe dit makkelijk zelf te plaatsen.

Als u meer informatie wilt over de prijs van passieve huizen van NØMAD , nodigen wij u uit om telefonisch contact met ons op te nemen op +32 484 90 12 01 of door contact op te nemen via het contactformulier. Dit kan als particulier of als professionele bouwer of architect.

Houd er ten slotte rekening mee dat de besparing die u doet door het gebruik van ons PopUp House bouwsysteem, door de meeste van onze klanten wordt aangewend voor de investering in hernieuwbare energiesystemen. Het gebruik van zoutwater huisbatterijen, zonnepanelen, warmteboilers kunnen ertoe bijdragen dat u voor de prijs van een traditioneel huis nu over een volledige Off Grid Woning kan beschikken zonder enige vorm van lopende energiekosten voor de rest van uw leven.

WAT IS DE LEVENSDUUR VAN EEN POPUP HOUSE?

De levensverwachting van een PopUp House is volledig afhankelijk van van de materiaalkeuze en de de manier waarop ze zijn geassembleerd. Daarom, ook als u ervoor kiest het pakket zelf te bouwen, zal NØMAD Passiefbøuw steeds toezien op de kwaliteit van het werk en bijsturen waar nodig.

Hout is een hygroscopisch materiaal en als het bestand is tegen vocht, heeft het een goede duurzaamheid op lange termijn. Het PopUp House systeem valt onder houtskeletbouw en maakte op Batibouw 2019 reeds 5% van de gehele markt uit. Houtskeletbouw is daarmee aan een opmars bezig en staat al lang niet meer in de kinderschoenen. Veel houten gebouwen zijn al meer dan 100 jaar oud en zijn perfect bewaard gebleven. Ook EPS als isolatiemateriaal wordt al vele jaren gebruikt in de bouw. Vanwege de UV-bestendigheid heeft het een uitstekende duurzaamheid met behoud van thermische kwaliteit en dimensionele stabiliteit in vergelijking met minerale wol die gebruikt word in de klassieke bouw. Aangezien deze isolatie deel uitmaakt van de dragende structuur, is het gebruik van steen en cement onnodig gemaakt en is het volledige huis dus recyclebaar en demontabel.

IS DE BOUW VAN EEN NØMAD PASSIEFHUIS SNELLER?

Het PopUp House bouwsysteem is inderdaad sneller dan een traditioneel huis. Veel sneller. De rechtvaardiging voor deze snelheid ligt in de combinatie van een goede planning en het gebruik van lichtgewicht materialen, het uitsluiten van droogtijden en beton, het gebruik van schroefpalen en demontabele delen. Deze snelheid heeft geen invloed op de kwaliteit van uw passiefhuis.

De constructie ervan, ook indien u kiest om het pakket zelf te bouwen onder onze begeleiding, wordt telkens zeer streng en degelijk gecontroleerd en bijgestuurd door onze gecertificeerde medewerkers. Ook indien u een foutje maakt, word dit elke dag bijgestuurd door ons, want wij blijven 10 jaar juridisch aansprakelijk voor uw constructie. Zo garanderen wij onze kwaliteit. Ter illustratie van de bouwduur werd ons eigen kantoor en kijkwoning te Kessel gebouwd door drie medewerkers op slechts 31 dagen tijd. Heeft u (en uw partner) enkele weken tijd? Dan is de bouw van een PopUp House zeker iets voor u. Zoniet, bouwen wij het voor u.

HET PASSIEFHUIS IN CIJFERS

Een passiefhuis is een gebouw met een beperkt warmteverlies dat profiteert van natuurlijke factoren in zijn directe omgeving (bio-klimatisch ontwerp). Het energieverbruik van een passiefhuis is zeer laag en het hele jaar door is het thermisch comfort binnen gewaarborgd door een verwarmingsenergie  <15 kWh / m² / jaar.

Dit ligt veel lager dan een gemiddeld traditioneel huis in Belgie met  <91 kWh / m² / jaar. In realiteit en in alle eerlijkheid is het verwarmen van eender welk Passiefhuis anno 2019 nooit het probleem. Dit kan met de energie van een strijkijzer, maar ligt de grootste uitdaging in het voldoende koelen tijdens de warmste zonnemaanden van het jaar.  Dit kunnen we reeds opvangen in de ontwerpfase van het huis.

Door te bouwen met NØMAD, kan u het geld dat uitgespaard word door het inkorten van de bouwtijd, volledig kunnen investeren in een geïntegreerd PV-systeem met zonnepanelen, warmteboilers en warmtepompen en D-ventillatiesystemen, die ervoor gaan zorgen dat u zelfs op een netpositieve energiefactuur uitkomt. Dit wil zeggen: nooit meer betalen voor elektriciteit, omdat je huis meer energie opwekt dan het verbruikt op jaarbasis.

ADVIES OVER THERMISCHE ISOLATIE

NØMAD engageert zich om u te begeleiden bij de bouw van uw passiefhuis. Het doel is om u optimaal comfort te bieden voor een aangename woonervaring en antwoord te bieden op vragen

Voor welk ventilatiesysteem kan ik best kiezen? Ook hier kan NØMAD u wegwijs maken in het wijdse gamma aan verwarimgsopties die inmiddels bestaan om op een zuinige manier aangenaam te vertoeven in uw eigen PopUp House. Wij zijn zelf geen verkopers van verwarmings- en koelinstallaties, maar kunnen u zeker begeleiden in de keuze van het systeem aan de hand van het ontwerp van uw NØMAD Huis.

KAN IK MIJN PASSIEFHUIS ACHTERAF AANPASSEN?

Natuurlijk! Dit is dan ook een van de grootste troeven van deze moderne manier van bouwen. Jou PopUp house zal uniek zijn en ontworpen zijn voor jou alleen. Zowel de binnenmuren, de gevelbekleding, als de constructie zelf zijn modulair.

Als u er van in het begin van het ontwerpproces rekening mee houd, kan u zelfs een verdieping toevoegen naarmate uw gezin uitbreidt. Ook al kiest u voor een dak met zonnepanelen, kan via ons plug-and-play systeem de bekabeling al worden gelegd om de installatie een verdieping hoger te plaatsen.

NØMAD begeleidt u en adviseert u bij uw bouwproject, het biedt ook een ruime keuze aan uitrustingen, binnen- en buitenafwerkingen, vloeren, wandbekleding … Met NØMAD bouw je geen eenvoudig passiefhuis maar HET huis van je dromen en kan het worden aangepast aan elke fase van je gezinssamenstelling.

MOETEN WE RADIATOREN INSTALLEREN IN ONS POPUP HOUSE?

Allereerst vermindert het Passiefhuis van NØMAD uw behoefte aan verwarming aanzienlijk en kunt u tot 80% besparen op uw factuur. Maar zelfs als dit aanzienlijk vermindert, neemt het uw behoefte aan verwarming niet weg. We installeren geen radiatoren meer. In onze ogen is dit voorbijgestreefde technologie. We verwarmen meestal rechtstreeks elektrisch via de energie van het dak, via  ventilatieopeningen, plintverwarmers of zelfs via infraroodpanelen in de muur.  We voeren thermische onderzoeken uit voor elk project om de verwarming op de juiste manier te dimensioneren en om de beste oplossing voor uw budget voor te stellen. De hoogwaardige thermische isolatie garandeert dan ook een uitzonderlijke thermische weerstand met een gemiddelde U van 0,11 W / m2.K.

De showroom is tevens de woonst van de zaakvoerder Pieter Zienkowski, waar de facturen voor het energiegebruik geëtaleerd zijn op het ontwerpbureau. Dit is volgens ons de meest eerlijke transparante manier om te communiceren over het energieverbruik van ons nømadisch bouwsysteem.

CONTACTEER ONS

HIER